Digi meluaskan liputan jalur lebar tetap ke Lembah Klang

Pengguna internet di rumah kini menerima satu lagi pilihan untuk jalur lebar tetap, kerana Digi kin menawarkan pelan jalur lebar tetap mereka di beberapa kawasan di Lembah Klang. Digi pertama kali memperkenalkan pelan jalur lebar tetap semasa TNB membuka projek rintis jalur lebar tetap di Jasin, melaka awal tahun ini.

Kini, Digi mengumumkan tawaran jalur lebar tetap mereka telah tiba di Lembah Klang. Pelan Digi Home Fibre boleh dilanggan di sekitar kawasan Bandar Sunway, Bangi, Kajang, Rawang, Shah Alam and Subang. Liputan jalur lebar tetap Digi boleh dirujuk di sini.

Terdapat dua jenis pelan yang disediakan iaitu pelan 50Mbps berkadar RM99/bulan, dan pelan 100Mbps RM129/bulan. Pelan 50Mbps memiliki kelajuan muat turun 50Mbps dan muat naik 20Mbps, manakala pelan 100Mbps pula datang dengan muat turun 100Mbps dan muat naik 50Mbps. Semua pelan ini tiada had penggunaan data.

Seperti biasa, pelanggan perlu mendaftar pelan bersama kontrak 24-bulan. Bersama itu, Digi akan menyediakan pemasangan percuma, serta router WiFi D-Link DIR-842 juga percuma. Digi turut memaklumkan, pelan ini tidak disertakan dengan panggilan.

Langganan pelan jalur lebar tetap Digi terbuka kepada semua, tidak kira pelanggan mudahalih Digi atau tidak. Bagaimanapun, pendaftaran hanya boleh dibuat dalam talian, di laman web Digi Home Fibre.

Kepada yang berminat, semak dahulu liputan Digi Home Fibre di kawasan anda. Jika ada, barulah mendaftar di laman web Digi.

BACA  Gambaran ini dedah banyak maklumat berkenaan Mi 10 Pro 5G