fbpx

PDRM beri diskaun 50% kepada semua untuk bayar saman secara dalam talian

Hujung tahun lepas, Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menawarkan diskaun 50% untuk bayaran saman trafik tetapi harus datang ke Balai Polis Trafik, Jalan Tun H. S. Lee, Kuala Lumpur. Kali ini, PDRM sekali lagi mahu menawarkan diskaun 50% untuk bayaran saman trafik yang boleh dinikmati oleh semua rakyat Malaysia.

Orang ramai boleh mendapatkan diskaun 50% ini menerusi pembayaran dalam talian bermula dari 18 Januari sehingga 1 Februari 2020. Pembayaran boleh dibuat menerusi platform MyEg dan Rilek. Dengan cara ini, orang ramai tidak perlu berbaris sehingga berjam lamanya, jelas Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Datuk Azisman Alias.

Datuk Azisman Alias

Perkara ini diumumkan beliau pada sidang media khas sempena pencapaian 2019 dan perancangan 2020 PDRM di Bukit Aman di sini, hari ini. Azisman turut berkongsi, sejumlah 5,763 kes kemalangan maut telah dilaporkan pada tahun 2019 berbanding 5,870 kes pada 2018.

“Ini merupakan KPI (Petunjuk Prestasi Utama) JSPT yang kami berjaya turunkan sebanyak 107 jumlah kemalangan maut, atau 1.8 peratus. Walaupun jumlah kecil tapi ini KPI kita, dan kami berharap jumlah ini semakin berkurang setiap tahun,” katanya.

Sumber: Bernama

BACA  MediaTek Dimensity 800 Bakal Bersaing dengan Snapdragon 765