Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tawaran kerja ini ada skop kerja hanya bermain Animal Crossing, tapi gajinya lebih RM11 ribu sebulan

Bahana COVID-19, orang terpaksa menghabiskan lebih banyak masa di rumah berbanding bersosial di luar. Makanya, bermain game adalah norma baharu yang tular dalam penduduk dunia hari ini. Mana taknya, harga konsol Nintendo Switch melambung-lambung dek stoknya yang terhad.

Namun sekiranya anda sedang bermain permainan terhangat di Nintendo Switch sekarang iaitu Animal Crossing: New Horizon, ada tawaran bekerja dengan gaji lumayan untuk anda. Satu firma kandungan digital di Hong Kong, Yummy House telah utuskan tawaran bekerja dengna gaji HKD 20,000 (~RM11,000) untuk galas tugasan membangunkan pulau maya dalam Animal Crossing.

Kepada anda yang takt ahu, Animal Crossing: New Horizon miliki gaya permainan seperti Pet Society. Anda mengawal karakter haiwan dan diberikan sebidang tanah untuk diusaha. Ramai pemain ketagih dengan permainan ini adalah kerana tanah tersebut boleh dihiasi mengikut kereatifan anda.

Ditambah pula dengan jumlah pemain yang ramai di seluruh dunia, sudah tentu agensi pengiklanan mengintai peluang untuk mengeksploitasi peluang ini.

Sebenarnya, sudah banyak peluang-peluang “kerja” timbul daripada permainan ini. Ada yang menawarkan bayaran kepada pemain yang boleh menyelenggara pulau mayanya seperti menyiram pokok dan membuang rumpai daripada tanah.

Sumber: Abascus

BACA  Tempahan iPhone 12: Ini senarai saluran yang tawarkannya