Yoodo juga hadkan penggunaan 1GB percuma tetapi kekal dengan satu kelebihan

Pemberian 1GB percuma setiap hari oleh syarikat telekomunikasi, merupakan salah satu perkara yang diumumkan Perdana Menteri dalam pelan Pelan Pemulihan Ekonomi Jangka Pendek (PENJANA). Tetapi empat syarikat telekomunikasi utama iaitu Celcom, Digi, Maxis dan U Mobile, menyenaraikan 40 aplikasi yang tidak boleh menggunakan 1GB percuma ini. 40 aplikasi ini akan menggunakan data biasa pengguna.

Yoodo juga telah mengumumkan akan meneruskan pemberian 1GB data percuma setiap hari, yang perlu ditebus setiap hari di dalam aplikasi, sehingga 31 Disember 2020. Pada awalnya, Yoodo tidak mengenakan sekatan aplikasi untuk menggunakan data percuma ini.

Tetapi Yoodo dilihat telah mengemaskini ruangan soalan lazim mereka, dengan menyenaraikan 40 aplikasi yang sama, tidak akan boleh menggunakan data percuma ini.

Satu perkara yang membuatkan 1GB percuma harian Yoodo lebih baik berbanding yang lain adalah, ia boleh digunakan selama 24 jam. Syarikat telekomunikasi yang lain, mengehadkan penggunaan dari pukul 8 pagi hingga 6 petang sahaja. Tetapi pengguna Yoodo perlu menebusnya di dalam aplikasi setiap hari, sebelum boleh menggunakannya dalam masa 24 jam selepas ditebus.

Maklumat lanjut mengenai pemberian 1GB percuma harian oleh Yoodo, boleh dirujuk di sini. Semak juga ruangan soalan lazim (FAQ) untuk memahaminya.