Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Ini perniagaan import eksport genius menggunakan Mavic Air 2

Bila sebut tentang dron Mavic Air 2, tentu anda terbayangkan video sinematik 4K dengan perspektif menarik. Tapi tahukah anda yang ada orang gunakan dron ini untuk urus niaga import dan eksport? Dua warga Singapura ditahan kerana disyaki terlibat dengan penyeludupan dadah.

Menariknya,mereka membawa masuk dadah daripada Johor Bharu menggunakan dron Mavic Air 2. Kegiatan ini dihidu pihak berkuasa apabila mendapati ada aktiviti dron yang mencurigakan di Kranji Reservoir Park.

Selepas merampat dron tersebut, pihak berkuasa mendapati yang padanya ada dadah jenis Ice seberat 278g terikat pada badan pesawat.

Rampasan seterusnya daripada orang kena syak

Hasil siasatan terhadap rekod penerbangan dron tersebut, pihak polis Singapura mendapat tahu yang dron itu terbang merentasi Tambak Johor ke Singapura pada jarak kira-kira 2km sehala.

Agak mengagumkan jika anda fikirkan kesanggupan penagih dadah untuk lakukan apa saja untuk beroleh bekalan. Tambahan pula, Mavic Air 2 seberat 570g dan mengangkat beban 278g iaitu hampir 50% berat badannya.

Di Malaysia, Mavic Air 2 boleh didapati pada harga RM3,299. Ia ada bateri sebesar 3,500mAh dengan tempoh penerbangan selama 34 minit.

Sumber: ChannelNewsAsia

BACA  Lenovo Legion Phone Duel bawakan rekaan segar dalam telefon 2020