PENJANA: 1GB percuma setiap hari kini dilanjutkan penggunaan kepada 24 jam

Celcom, Digi, Maxis, U Mobile dan Telekom Malaysia (Unifi Mobile), bersama-sama mengeluarkan kenyataan bahawa mereka akan memanjangkan akses kepada Internet Produktiviti 1GB percuma kepada 24 jam. Sebelum ini, ia ditawarkan pada waktu terhad setiap hari, dari pukul 8 pagi hingga 6 petang sahaja.

Akses 24 jam ini diberikan bermula dari 1 Julai sehingga 31 Disember 2020. Semua pelanggan aktif bagi pelan prabayar dan pascabayar bagi syarikat telekomunikasi yang disebut di atas, layak menikmatinya.

Bagaimanapun, penggunaan internet percuma ini tidak boleh digunakan untuk media sosial, penstriman video, permainan dan penstriman muzik. Senarai penuh aplikasi yang tidak boleh menggunakannya boleh dirujuk di sini.

Semua pelanggan boleh merujuk kepada syarikat telekomunikasi masing-masing, untuk maklumat lanjut tawaran ini serta cara menebusnya setiap hari.

Inisiatif bersama internet percuma 1GB setiap hari sehingga hujung tahun ini, merupakan sebahagian daripada Pelan Pemulihan Ekonomi Jangka Pendek (PENJANA) yang diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 5 Jun lepas.