Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Harga pas #Bebas tanpa had Unifi Mobile kini lebih murah, dari RM12/minggu

Hampir semua syarikat telekomunikasi utama di Malaysia, telah mengikuti jejak U Mobile dalam memperkenalkan pelan prabayar tanpa had bulanan serendah RM35/bulan. Antaranya ialah Celcom, Digi dan Maxis. Kini Telekom Malaysia (TM) turut menyertai perjuangan tanpa had kuota ini, menerusi pelan prabayar Bebas Unifi Mobile.

Sebelum ini, Unifi Mobile telah menawarkan pas LTE tanpa had Bebas untuk pelan prabayar, secara mingguan pada kadar RM20/minggu dan secara bulanan berharga RM55/bulan. Kini pengguna prabayar Unifi Mobile boleh melanggan pelan Bebas ini pada harga lebih murah.

Bebas Weekly untuk internet LTE tanpa had kini boleh dilanggan pada harga RM12/minggu. Manakala untuk Bebas Monthly yang memberikan internet LTE tanpa had, kini berharga hanya RM35/bulan.

Menurut ruangan soalan lazim FAQ, promosi ini berjalan dari 27 Julai sehingga 31 Disember 2020. Pelan ini turut memberikan penggunaan hotspot untuk perkongsian data tanpa had, tanpa dikenakan sebarang caj tambahan.

Tetapi sila ambil maklum bahawa pas Bebas hanya memberikan internet tanpa had untuk sambungan LTE atau 4G sahaja, tidak untuk 2G atau 3G. Kuota data lain harus dilanggan untuk menggunakan internet jika pengguna tidak bersambung ke rangkaian LTE Unifi Mobile.

Untuk maklumat lanjut tentang tawaran ini, layari laman web Unifi Mobile #Bebas. Anda juga boleh mendapatkan pek sim prabayar Unifi Mobile pada harga RM10 di laman web Unifi Mobile, yang datang bersama pas Bebas Bulanan percuma.

BACA  TM dikesan menurunkan kelajuan muat naik pelan Unifi 500Mbps