SBM #15 | Peluang pekerjaan PlayStation Malaysia, Produk baru Apple & pas MHFlyPass

Antara berita yang diketengahkan ialah, apa peluang pekerjaan yang disediakan oleh syarikat PlayStation di Malaysia? Apa produk baru yang dilancarkan oleh Apple? Apakah kelebihan pas MHFlyPass?

Lengkapkan waktu berbuka dan sahur anda dengan Mug SoyaCincau! Dapatkan Mug SoyaCincau Edisi Terhad dengan harga RM30 sahaja hari ini! WhatsApp 03-3310 0030 untuk membuat pesanan.

1. Diskaun untuk jam Garmin Forerunner dan Venu terpilih

Garmin mengadakan promosi jualan hari raya untuk model jam kecergasan Forerunner dan Venu terpilih. Promosi hari raya Garmin bermula dari 24 April sehingga 16 Mei 2021. Diskaun sehingga RM271 boleh didapatkan dalam tempoh promosi.

Maklumat lanjut di sini.

2. Peluang bekerja di PlayStation Malaysia

Sony dilihat akan membuka pejabat untuk PlayStation di Malaysia. Ia berikutan ada notis mencari pekerja untuk Playstation Malaysia yang bertempat di Kuala Lumpur pada aplikasi LinkedIn. Ada 15 jawatan kesemuanya.

Berita penuh di sini.

3. Majlis Pelancaran Apple

Apple mengadakan satu acara pelancaran pada minggu lalu. Dalam majlis itu, Apple mendedahkan komputer terbaru mereka menggunakan cip Apple Silicon yang hadir dengan SoC M1. Apple turut mengumumkan iPad Pro dengan cip Apple M1 serta iphone 12 dan iphone 12 mini iaitu warna Ungu.

4. Fitbit Luxe, jam kecergasan bergaya dengan rekaan mewah

Fitbit memperkenalkan Fitbit Luxe, jam kecergasan dan penjejak kesihatan terbarunya yang bergaya sesuai untuk wanita. Ada 3 warna disediakan iaitu Grafit, Platinum dan Emas lembut.

Perincian spesifikasi jam ada di sini.

5. Huawei Malaysia lancar 4 laptop 2021

Huawei Malaysia mengumumkan barisan laptop baru mereka untuk tahun 2021. Ada lima model laptop Huawei MateBook yang diperkenal untuk pasaran Malaysia dengan harga serendah RM3299.

Maklumat lanjut di sini.

6. MAS perkenal MHFlyPass, pas terbang sehingga 6x setahun tanpa sekatan tarikh

MHFlyPass adalah pas penerbangan MAS yang memberikan anda sehingga 3 kali penerbangan pergi pulang, atau 6 penerbangan sehala untuk destinasi domestik.Harga pas MHFlyPass ini berbeza mengikut zon. Ia dibahagikan mengikut tiga zon. Ketahui perincian pakej pas ini di sini.

7. Realme 8 Pro: Maklumat penjualannya di Malaysia

Realme 8 Pro telahpun diumumkan. Harganya untuk pasaran Malaysia ialah RM1,299. Realme 8 Pro ialah sebuah telefon berpaparan 6.4”. Ia tampil dengan panel Super AMOLED.

Spesifikasi penuh di sini.