Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

YES Tawar Internet Unlimited Pada Harga Serendah RM99 Sebulan

Jika kawasan kediaman anda masih belum menerima liputan kabel fiber optik dan tidak boleh melanggan perkhidmatan seperti unifi, terdapat penyelesaian yang lebih baik iaitu internet jalur lebar LTE. Selain Celcom dan Unifi yang menawarkan produk sedemikian, YES turut dilihat sedang mempromosikan perkhidmatan yang sama.

YES menawarkan pakej Internet lagi cun pada komitmen bulanan serendah RM109. Melalui YES FIZ 2, anda akan menikmati akses internet tanpa kuota pada kelajuan 2Mbps.

Agak mengarut jika difikirkan kelajuan 2Mbps dalam zaman ini. Tapi yang baiknya adalah semasa pendaftaran, anda hanya perlu membayar RM150 untuk mula menggunakan servis ini. Perkhidmatan lain memerlukan anda membeli modem tapi pada harga diskaun.

Seperti kebanyakan servis telco lain, anda terikat dengan 24 bulan kontrak. Di Kuantan, terdapat promosi pakej yang sama tapi ia ditawarkan pada harga RM99/bulan, RM10 lebih murah berbanding yang ditawarkan di Lembah Klang.

Kami gagal menemui maklumat lanjut berkenaan pakej terbaru ini di laman rasmi mereka. Ia mungkin promosi terhad yang mereka jalankan untuk mengetahui keadaan pasaran.

[Sumber: SoyaCincau]

BACA  Malware pertama Apple M1 ditemui, ini cara jangkitannya