fbpx

Nova 4e dengan kamera depan 32MP akan timbul di Malaysia minggu ini

Khabar anginnya telah dirasai minggu lepas dan minggu ini ketibaannya telah disahkan. Huawei Nova 4e atau juga dikenali sebagai P30 Lite di Eropah, akan dilancarkan di Malaysia pada 14 Mac 2019.

Perkara ini disahkan menerusi jemputan media ke majlis pelancarannya pada hari Khamis ini, 14 Mac 2019. Malah, ia turut dikongsi di Facebook Huawei Mobile Malaysia.

Dalam perkongsian di atas, Huawei mengesahkan kamera hadapan Nova 4e akan dilengkapi sensor 32MP. Resolusi yang sangat tinggi untuk kamera hadapan di telefon pintar tetapi bukan yang pertama. Kerana Vivo V15 Pro telah menggunakannya dan dijual di Malaysia.

Tiada maklumat rasmi lain disertakan. Di laman web TENAA, Nova 4e ditemui dengan model nama MAR-LX2 dengan skrin 6.15-inci, bateri 3,240mAh, tiga kamera belakang dan pengimbas capjari di belakang.

Tidak dapat dilihat dengan jelas tentang takuk di skrin, tetapi maklumat dari pengeluar casing Spigen menperlihatkan P30 Lite memiliki takuk kecil titisan air. Nova 4e juga mungkin akan menggunakan pemproses Kirin 710 yang digunakan dalam Nova 3i dan Honor 8X.

Untuk perbandingan, Nova 3e dilancarkan tahun lepas dengan harga RM1,399. Nantikan laporan lanjut dari kami pada hari pelancaran, terutama sekali tentang harga dan tarikh jualan Nova 4e di Malaysia.

BACA  President Trump U-Turn? Huawei Muncul Semula Dalam SD Association