Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pelancaran Mi 9T Pro di Malaysia sudah hampir pasti

Pelancaran peranti yang dinanti ramai, Mi 9T Pro telah ditetapkan pada hari esok, 20 Ogos 2019. Tetapi ia adalah pelancaran yang dibuat di Eropah. Di Malaysia, masih belum diumumkan pelancarannya tetapi ia sudah hampir.

Facebook Mi Malaysia telah memuat naik gambar yang menyatakan, “It’s Time For Mi 9T Pro” yang bermaksud, ia adalah masa untuk Mi 9T Pro. Ini boleh diterjemahkan sebagai petunjuk, Mi 9T akan dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi.

Mi 9T Pro sudahpun lulus ujian dan telah disenaraikan di SIRIM. Bermakna, ia boleh dijual di Malaysia pada bila-bila masa sekarang. Sebelum ini, Mi 9T pertama kali dilancarkan di Eropah pada 12 Jun, dan mendarat di Malaysia pada 20 Jun. Mungkin kita boleh melihat beza waktu yang sama untuk Mi 9T Pro ini, sebelum 31 Ogos 2019.

Mi 9T Pro ialah peranti yang sama dengan Redmi K20 Pro yang telah dijual di China dan India. Versi Pro ini memiliki banyak persamaan dengan Mi 9T yang telah dijual di Malaysia, melainkan pada pemprosesnya yang menggunakan Snapdragon 855 serta sensor kamera utama 48MP Sony IMX586.

Adakah anda salah seorang yang telah lama menunggu Mi 9T Pro, dengan tidak membeli Mi 9T sebelum ini? Tahniah kerana penantian anda telah terbalas. Tetapi adakah anda sanggup membayar hampir RM2,000 untuk membeli Mi 9T Pro?

BACA  Senarai sokongan peranti untuk iOS 15 Beta dijangka tiada lagi Apple A9